必修四人教版Unit 1 Women of achievement优秀教学试题练习题
Unit 1 Women of achievement
（2015·河北省普高质监） eq x（导学号 01830657）
Martha Graham， born in 1894， was one of the most famous dancers and creators of dance， whose influence on dance has been compared with the influence Picasso had on the modern visual arts， Stravinsky had on music， or Frank Lloyd Wright had on architecture. She created almost two hundred dance pieces. She is often called the Mother of Modern Dance.
Earlier in her life， however， Martha did not know that she would become a dancer. At that time， the dancers were looked down on. So Martha's parents didn't approve of her desire to dance at the beginning. Until 1916， she began her studies at the newly created Denishawn School of Dancing and Related Arts， founded by Ruth St. Denis and Ted Shawn， where Graham worked very hard to improve her ability to dance because she was considered too old to begin dancing.
In 1936， Graham made her defining work， “Chronicle”， which signaled the beginning of a new era in modern dance. The dance brought serious issues to the stage for the general public in a dramatic manner. Influenced by the Wall Street Crash of 1929， the Great Depression that followed， and the Spanish Civil War， it focused on depression and isolation， reflected in the dark nature of both the set and costumes.
Graham continued to dance past the age of seventy. Once again， she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didn't give up. Her last completed ballet was 1990's Maple Leaf Rag. “A Dancer's World” is an introduction to Graham and her work. She tells about her dances and her dance group shows some of their methods.
Martha Graham received many awards during her lifetime， including the Presidential Medal of Freedom in nineteen seventy-six. She was the first dancer to receive the country's highest civilian honor. She died in 1991 at the age of ninety-six. In 1998， Time magazine listed her as the “Dancer of the Century” and as one of the most important people of the twentieth century.
1．Some famous artists mentioned in Paragraph 1 show Martha Graham________.
A．was influenced greatly by them
B．kept in touch with them regularly
C．had a great effect on modern dance
D．liked to make more friends with them
2．Why didn't Martha's parents approve of her desire to dance at first？
A．She was too old to learn American dance.
B．American dance was seen as a lower art form.
C．There was no academic school to teach dancing.
D．Her family was too poor to afford her tuition.
答案：B 细节理解题。根据第二段中的第二句At that time， the dancers were looked down on舞蹈家在那时是被看不起的，暗示舞蹈在当时是一种地位较低的艺术形式，故最佳答案为B。
3．When Martha Graham continued to dance in her 70s， she________.
A．was warmly welcomed by the youth
B．achieved huge success once again
C．received many awards for her age
D．was attacked by people
答案：D 细节理解题。根据第四段中的第一、二句 Graham continued to dance past the age of seventy. Once again， she was met with criticism from people who came to watch her shows. 知她70岁演出时，她受到了一些人的批评，可知她受到了一些人的攻击，故最佳答案为D。
4．The text is mainly about________.
A．the background of modern dance in America
B．the development of modern dance in America
C．Martha Graham and her achievements in dance
D．the awards Martha Graham won in her life
（2015·长春二模） eq x（导学号 01830658）
On the first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didn't know. I looked round when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled， little old lady with a smile. She said， “Hi， handsome. My name is Rose. I'm eighty-seven years old. Can I give you a hug？” I laughed and enthusiastically responded， “Of course you may！” She gave me a giant squeeze. “Why are you in college at such a young， innocent age？” I asked. “I always dreamed of having a college education and now I'm getting one ！” she told me. After class we walked to the Student Union building and shared a chocolate milkshake. We became instant friends.
Every day of the next three months we would leave class together and talk nonstop. I was always listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experience with me. Over the course of the year， Rose became a campus icon（偶像） and she easily made friends wherever she went. At the end of the semester we invited Rose to speak at our football dinner， I'll never forget what she taught us. “We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesn't take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding opportunities in change. Have no regrets. The elderly usually don't have regrets for what we did， but rather for things we did not do. The only people who fear death are those with regrets.” She concluded her speech by courageously singing “The Rose”. She challenged each of us to study the lyrics （歌词） and live them out in our daily life. At the year's end she finished the college degree she had begun all those years. One week after graduation Rose died peacefully in her sleep.
5．What happened to the author on the first day of school？
A．He got to know an old professor.
B．He made the acquaintance of an old lady.
C．He joined the Student Union.
D．He had to share a milkshake with others.
答案：B 细节理解题。根据第一段中的“I looked round when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled， little old lady with a smile”可知，作者在上学的第一天结识了一位老太太。故选B项。
6．From the underlined sentence in Paragraph 1， we can find out the author's ________.
A. concern about age
B. respect for the old
C. curiosity about the lady
D. complaint about education
答案：C 推理判断题。根据画线句后面老太太的回答“I alway dreamed of having a college education and now I'm getting one”可推知，作者对老太太在上大学感到非常好奇，所以询问老太太在学校的原因。故选C项。
7．In the author's eyes， ________.
A．Rose was innocent and generous
B．Rose was wise and skilled
C．Rose was talented and hard-working
D．Rose was courageous and her words were inspiring
8．Which saying might Rose possibly support？
A．One is never too old to learn.
B．A friend in need is a friend indeed.
C．Rome wasn't built in a day.
D．It is no use crying over spilt milk.
答案：A 推理判断题。本文讲述了一位87岁的老太太Rose仍然坚持学习，实现了自己上大学的梦想的故事，故A项“活到老学到老”，符合题意。A friend in need is a friend indeed“患难见真情”，Rome wasn't built in a day“冰冻三尺，非一日之寒”，It is no use crying over spilt milk“覆水难收”，都不符合题意。
Ⅱ.语法填空 eq x（导学号 01830659）
The Italian dinners we had every Sunday when I was a boy were feasts fit for a king. There were loaves of Italian bread ready to be eaten. __1__ were great with butter and even __2__（good） when you dipped them in the sauce（调味汁）. My grandma， __3__ we called “Nanny”， would always bake them a day ahead so they would be ready. I remember watching her hand make the dough（面团）. I would often ask to help but only because I wanted to have __4__ bite of the dough before she placed it in the pans to bake.
One day I __5__（fool） asked Nanny why she didn't just buy bread at the store __6__（save） time. “Because they're not as good，” she said __7__ her thick Italian accent. Then she laughed， smiled， and gave me a piece of dough to eat.